|
HOME / seeds
Seeds

Vertrouwen op je intuïtie

15-9-2017 Zo'n 20 jaar geleden vertrok ik na acht jaar studeren en werken vanuit Arnhem naar Texel. Ik reed met mijn eerste eigen autootje, een wit oud Golfje, en kersverse rijbewijs achter de verhuisauto aan met mijn toenmalige hoogzwangere vriendin naast mij op de voorbank het avontuur tegemoet. Ik werd door iedereen voor gek verklaard. Desondanks maakte ik de sprong over het Marsdiep waar ik vervolgens acht jaar prettig vertoefde.

DoorHendrik-Jan Trooster
Lees meer >
Deel: 

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.... over sociaal en ondernemen

8-9-2017 Ondernemen, Gewoon Doen!, luidt de titel van het keuzevak dat ik sinds een half jaar met enige regelmaat verzorg voor studenten van de Hoge School van Amsterdam. Klinkt makkelijk en voor sommigen is dat ook zo. Zelf heb ik het eigelijk vooral in de praktijk geleerd en ben door schade en schande wijs geworden. En nu sta ik het uit te leggen aan aankomende professionals in het sociale veld. 

DoorHendrik-Jan Trooster
Lees meer >
Deel: 

Leren door doen

1-9-2017 In mijn eerste blog doe ik verslag over mijn recentelijke lessenreeks voor en door CMV studenten van de HvA rond het keuzevak; Ondernemen, gewoon doen!, waarbij het Sociaal Ondernemen centraal staat.
In een reactie op mijn blog kreeg ik de vraag wat mijn persoonlijke bevindingen zijn met deze praktijgerelateerde aanpak. Die vraag laat me dan vervolgens niet los en leidt dan tot de volgende hersenspinsels.  

Wat betekent leren voor mij? Hoe heb ik leren tot nu toe zelf ervaren? Wat heeft dat voor effect gehad op hoe ik nu zelf mijn overdrachtsactiviteiten ontwerp en uitvoer.

DoorHendrik-Jan Trooster
Lees meer >
Deel: 

Leerlijn Sociaal Ondernemen bij CMV Hoge School van Amsterdam

28-8-2017 Rizoom trainer en adviseur Hendrik-Jan Trooster bouwt bij de opleiding Cultureel Maatschappelijke Vorming (CMV) van de Hoge School van Amsterdam samen met studenten en docenten aan de leerlijn Sociaal Ondernemen. Lees meer >
Deel: 

Daling voortijdige schoolverlaters

18-2-2012
Het aantal scholieren dat van school gaat zonder diploma is de afgelopen tien jaar gehalveerd. Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) meldt dat er in het schooljaar 2010-211 bijna 39.000 leerlingen voortijdig de school verlieten, terwijl dat er in 2002 nog 71.000 waren. Dat blijkt uit een tussenrapport van het Ministerie van Onderwijs. Echter, deze afname blijft daarmee nog wel achter bij de doelstelling van het kabinet van maximaal 35.000 schoolverlaters...
Lees meer >
Deel: