|
HOME / Rizoom / Missie

Missie

 

Elk kind en jongere verdient een gelijke startkans in onze maatschappij.
Wij vinden dat er nog wel het een en ander aan onze maatschappij mag veranderen om die gelijke en dus eerlijke startkansen voor alle kinderen en jongeren daadwerkelijk waar te kunnen maken. Niet door enkel handelingspatronen aan te passen, maar ook door ons bewuster te worden van onze onderliggende aannames en opvattingen die ons handelen bepalen. Dat kan via organisaties die heel nauw betrokken zijn bij en grote invloed hebben op de ontwikkeling van kinderen en jongeren en ook via coaching en training van de professionals die direct of indirect met kinderen en jongeren te maken hebben in hun dagelijkse werk.

Wij geloven dat organisaties en professionals die gezond zijn ook een directe positieve invloed hebben op een gezondere leefomgeving voor kinderen en jongeren. Zoals bij elke verandering, begint een gedragsverandering door het verkrijgen van nieuwe inzichten over het eigen denken en handelen. De meeste organisaties en professionals willen wel veranderen, maar vinden dat soms moeilijk doordat ze zich gebukt voelen gaan onder geldende regels en ingesleten gewoontes en werkwijzen.
Wij staan schouder aan schouder met die organisaties en professionals die die veranderingslag willen maken, aangaan en daardoor samen gaan bijdragen aan meer gelijke startkansen voor al onze kinderen en jongeren.